Песента на славея

Песента на славея

Медиа:


„Песента на славея“ се казва новия проект на квартет „Светоглас“, реализиран с подкрепата на Сдружение „Фолклорен извор“.

Не за първи път Сдружението подпомага творческата дейност както на утвърдени изпълнители каквито са музикантите от „Светоглас“, така и начинаещи таланти в различните области на изкуството.

Мъжката вокална формация „Светоглас“ е създаден през 2009 г. Участниците в нея са популярните Даниел Спасов и Милен Иванов, които освен телевизионни водещи и продуценти са солисти на хор „Мистерия на българските гласове“, както и Виктор Томанов и Станимир Иванов. Четиримата изпълнители предлага на своите слушатели едно музикално пътешествие към песенния фолклор от всички етнографски области на България. В своите музикални интерпретации те пазят жив духа на българската традиционна музика.

„Гласът на славея“ е албум, който изследва изобилието на богатия фолклорен вокален репертоар на страната ни. Песните в него звучат красиво, защото са съчетание от високи естетически критерии с интимното преживяване на изпълнителите. Изпълненията разкриват на слушателите как музикалните звуци от миналото могат да бъдат вдъхновение за съвременните творци и публиката.

Албумът включва 22 музикални произведения, изпълнени по неповторим и запленяващ начин от квартета, който все по-успешно представя българския фолклор по целия свят.