СДРУЖЕНИЕ „ФОЛКЛОРЕН ИЗВОР“ ПРИСЪДИ НАГРАДА

СДРУЖЕНИЕ „ФОЛКЛОРЕН ИЗВОР“ ПРИСЪДИ НАГРАДА

Медиа:


Сдружение „Фолклорен извор“ присъди награда на НЧ „Шалом Алейхем-1945“ град Пловдив, в ежегодния конкурс на платформа „Агора“ за инициатива на годината. Наградата е в категория „Изкуство и култура за развитие“ за проекта „От Орта – Мезар и нататък….“. Проектът е посветен на 75-годишнината от спасяването на българските евреи от депортации към лагерите на смъртта и включва поредица от инициативи като изложби, концерти, открити уроци и др. Целта на тези прояви е да се провокира в съвремнните българи размисли за евреите и тяхното място в историята и културата на България.

Наградата на пловдивското читалище беще обявена на специална церемония в София. Генчо Генчев поздрави избранниците на Сдружението и им връчи грамота, плакет и сумата от 500 лв.

Партньорството на платформа „Агора“ със сдружение „Фолклорен извор“ е скрепено от факта, че през 2011 година победител в конкурса е Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор“. От тогава до днес „Агора“ е неизменен партньор в организирането на фестивала.