Журито на „Фолклорен извор“ се увеличава с още един член

Журито на „Фолклорен извор“ се увеличава с още един член

Съставът на журито на 10-ти МФФ „Фолклорен извор“ се увеличава с още един член в лицето на Катя Василева от БНР. Това е следствие на дългогодишното медийно партньорство на Българското национално радио с фестивала, което датира от самото му начало през 2011 г. до днес. През изминалите десет години БНР подкрепя неизменно „Фолклорен извор“ и е първата национална медия, която повярва в проекта преди той да се е случил и да се е утвърдил. Изборът на представител на радиото не е случаен, тъй като Катя Василева работи в тясна връзка с организационния екип на фестивала от самото му начало.

По настоящем Катя Василева е ръководител „Комуникации“ на БНР, но също така тя е разпознаваем глас от ефира на Радио София, водещ на предаването „Ритъмът на столицата“. Автор и водещ на отличения два пъти подред с PR Приз 2021 и 2022 за комуникационен проект на медия „257 podcast“. Тя има дългогодишен професионален опит в интегрираните комуникации, включително стратегическо планиране и реализация на PR и рекламни кампании, изграждане на брандове, публични и кризисни комуникации, връзки с институции, организация на събития. Работи по мащабни проекти на водещата музикално-продуцентска компания „Monte Music“. Повече от 20 години е част от комуникационния екип на Международния София Филм Фест. От 2009 до 2016 г. е главен експерт „Маркетинг“ в дирекция „Реклама, маркетинг и издателска дейност“ на БНР. Била е PR на Българския спортен тотализатор, а преди това е част от екипа на „Жокер медиа“, както и водещ в БГ Радио от 2005 до 2008 г.

Освен като утвърден специалист в областта на медийния PR и реклама, Катя Василева има опит в организирането на събития в областта на сценичните изкуства, сред които и такива с фолклорен характер.